Rundveehouderij

Nieuws 742 x bekeken

Gemeente hoeft niet op te treden tegen kalverhouderij

Den Haag – De gemeente Rijssen-Holten hoeft niet op te treden tegen een vleeskalverhouderij in Holten. De Raad van State oordeelt dat de gemeente terecht een bezwaar van een omwonende naast zich heeft neergelegd.

De bezwaarmaker wilde dat de vleeskalverhouder verplicht zou worden tot het aanleggen van een groenstrook langs zijn stallen. Volgens de rechter vloeit die verplichting niet voort uit de vergunningen voor het bedrijf.
De rechter merkt in zijn uitspraak op dat de betrokken vleeskalverhouder ”onverplicht rondom het terrein van de inrichting beplanting in de vorm van bomen en bosplantsoen, waaronder wilgen, krenten en hazelaars, heeft aangebracht.”

De bezwaarmaker is in het ongelijk gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.