Rundveehouderij

Nieuws 1223 x bekeken

GD: helft veehouders op VeeOnline

Deventer – Bijna de helft van de melkveehouders en ruim 70 procent van alle rundveepraktijken maakt gebruik van VeeOnline. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Veehouders en dierenartsen hebben volgens de gezondheidsdienst massaal de weg naar VeeOnline gevonden. VeeOnline bevat nu ruim 9.000 bedrijfsgezondheidsplannen en ruim 5.000 bedrijfsbehandelplannen.

Zodra een veehouder en dierenarts het bedrijfsgezondheidsplan en/of bedrijfsbehandelplan digitaal hebben ondertekend, wordt het beschikbaar gesteld aan de controlerende instanties. Op dit moment is tweederde van alle plannen ondertekend.

Van alle plannen in VeeOnline is het grootste deel nu nog voor melkveehouders. Ook vleesveehouders met meer dan vijf dieren hebben volgens de GD straks een bedrijfsgezondheids- en bedrijfsbehandelplan nodig. Voor deze groep veehouders is een speciale versie van het bedrijfsgezondheidsplan in VeeOnline beschikbaar.

De GD wil steeds meer info alleen nog maar digitaal verstrekken en daarmee de poststroom verminderen. Zo ontvangen veehouders vanaf 1 juni geen bedrijfscertificaat meer per post. Wel bestaat er de mogelijkheid om certificaten alsnog op te vragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.