Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

FrieslandCampina wil ook resterende aandelen Alaska Milk

Manilla - FrieslandCampina verlengt het overnamebod op alle nog uitstaande aandelen in het Filippijnse zuivelconcern Alaska Milk. Dat meldt Dow Jones Newswires.

Volgens topman bij Alaska Milk Wilfred Uytengsu verdwijnt het bedrijf hierdoor waarschijnlijk van de Filippijnse beurs. Door het bod van FrieslandCampina kan het belang van de zuivelonderneming toenemen van bijna 70 procent nu tot meer dan 90 procent. Daarmee komt Alaska Milk onder de drempel van 10 procent om op de beurs in Manilla genoteerd te blijven. FrieslandCampina biedt 24 Filippijnse peso's, ongeveer 44 eurocent, per aandeel Alaska Milk. In maart dit jaar verhoogde FrieslandCampina haar aandeel in Alaska Milk al van 8,1 procnet naar een controlerend belang van 68,9 procent. Hiermee was een bedrag van 227 miljoen euro gemoeid.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Goeie zet van de directie ,uitbreiden in de lage lonen landen meer winst meer bonussen, minder boeren ( bazen) door dalende prijzen in eigen land .

  • Mels

    En de boeren in Nederland maar denken dat ze aan een coop leveren,me hoela,de zgn bestuurders zitten er maar voor een partij net als in den Haag de partij voor het eigenbelang.

Of registreer je om te kunnen reageren.