Rundveehouderij

Nieuws 6427 x bekeken 1 reactie

'FrieslandCampina pingelde te veel'

Belgrado - De koop van Imlek en Mlekara Subotica door FrieslandCampina ketste af omdat de Nederlanders de hele tijd probeerden de prijs te verlagen. Dit zegt directeur Slobodan Petrovic in een interview met het blad Blic.

Aanleiding voor het 'gepingel' van FrieslandCampina lijkt de aankoop van een relatief klein pakket eigen aandelen door Imlek op de beurs van Belgrado, vertelt de directeur. Imlek koopt vaker eigen aandelen in, zegt hij. Dit keer kocht Imlek een klein pakket aandelen, een volgens Petrovic niet representatief pakket, voor een vrij lage prijs. FrieslandCampina wilde vervolgens de aankoopprijs hierop baseren. Daar konden de eigenaren van Imlek niet mee leven, stelt hij.

FrieslandCampina betreurt de uitlatingen van Petrovic en stelt dat was afgesproken dat niet zou worden uitgeweid over het mislukken van de overname.

Servië kampt op dit moment overigens met een melktekort en oplopende prijzen. FrieslandCampina had goed in deze markt kunnen springen, zo wordt gesuggereerd in de Servische pers. Daar wordt het verhaal van Petrovic breed overgenomen en lijkt FrieslandCampina inderdaad de schuld te krijgen van de mislukte overname.

Eén reactie

  • jocox

    Het is Serviërs eigen de ander de schuld te geven als ze hun zin of gelijk niet krijgen. Van Sevische zijde zéér onprofessioneel om uit de school te klappen.
    RFC heeft groot gelijk dat ze niet meer willen betalen dan wat er recentelijk is betaalt door de Serven.Ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat de inkoop van eigen aandelen was bedoeld on RFC een poot uit te trekken.
    Daarvoor moet je van betere huize komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.