Rundveehouderij

Nieuws 2967 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina breidt weidemelk-assortiment uit

Amersfoort - Campina Vifit, Optimel, Goedemorgen en Milner-kaas zijn vanaf deze maand gemaakt van Nederlandse weidemelk. Dat meldt FrieslandCampina.

Eerder besloot de zuivelonderneming al weidemelk te gebruiken voor Campina dagverse zuivel, Campina Boerenland en houdbare melk van Friesche Vlag Lang Lekker. Weidemelk is melk van Nederlandse koeien dit tenminste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei staan. Het op de markt brengen van weidemelkproducten, en het stimuleren van melkveehouders om de koeien in de wei te laten lopen, zijn belangrijke speerpunten in het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina.

Laatste reacties

  • donkersmelkvee

    Volgens deze redenering kan ook een bedrijf met een beperkt huiskavel weidegang toepassen maar de ivoren toren van campina heeft daar al iets tegen bedacht, je moet aantonen dat er ook 6 kg ds weidegras wordt opgenomen... Lekker bezig. Het belang is toch dat die koe buiten komt? Dat is toch de essentie van weidegang?
    Campina melk komt dus uit de wei... Hoe gaan we dat nu doen dan met al die campina bordjes voor op de stal?

  • melkboertje

    campina probeerd wel eens vaker hun boeren ergens mee op te zadelen ??

Of registreer je om te kunnen reageren.