Rundveehouderij

Nieuws laatste update:25 mei 2012

Forse prijsverlaging zuivelassortiment Aldi

Culemborg - Aldi heeft haar prijzen van diverse zuivelproducten fors verlaagd. Dat blijkt uit een opvallende advertentie in de Telegraaf. De prijs van een liter halfvolle melk is verlaagd van 55 naar 49 cent. De prijs van 250 gram roomboter is met 10 cent verlaagd naar 79 cent.

Boven de advertentie staat de slogan: Melk goedkoop voor elk. Op de achtergrond staat een Hollandse molen in een weidelandschap. Aldi claimt dat de prijsverlagingen blijvend zijn. De campagne volgt een dag na de grootschalige promotieactie van FrieslandCampina. Zo’n 5.000 veehouders bezochten volgens de zuivelonderneming 350.000 huishoudens en boden een speciaal pak Campina halfvolle melk aan. Het is niet duidelijk of de Aldi-campange een directe reactie is op de actie van FrieslandCampina.

Aldi betrekt een deel van haar zuivelproducen van Farm Dairy in Lelystad. Dit bedrijf is voor 49 procent in handen van FrieslandCampina, maar de actiemelk komt niet uit Nederland, zo verzekert Farm Dairy. De melk waarmee Aldi stunt, komt uit Duitsland. Daar zijn de laatste weken forse verlagingen van de zuivelprijzen afgedwongen, met name door Aldi.

Eerder deze maand verlaagde Aldi Süd de verkoopprijzen van drinkmelk en boter bijvoorbeeld al met 10 procent.

Prijsbewegingen bij Aldi worden regelmatig door andere supers gevolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.