Rundveehouderij

Nieuws 558 x bekeken

Forse groei Amerikaanse melkproductie

Washington – De Amerikaanse melkproductie neemt in 2012 toe met 2,6 miljard kilo (5,7 miljard pounds) naar 91,76 miljard kilo (201,9 miljard pound). Dat verwacht het Amerikaanse landbouwministerie.

Marktspecialist bij AgDairy LCC Robin Schmahl spreekt op globaldairy.com van een zeer grote productiestijging. “Het gaat om de grootste jaarlijkse toename sinds 2004-2005, toen nam de productie met 2,8 miljard kilo toe.”

Hoge voerprijzen en dalende melkprijzen zetten de inkomsten van melkveehouders in 2012 onder druk. Als gevolg hiervan gaat het aantal koeien in 2013 dalen. Het ministerie verwacht echter dat de melkproductie in 2013 nog licht toeneemt als gevolg van een hogere productie per koe. Voor 2013 wordt herstel van de prijzen verwacht. Daardoor wordt naar verwachting de extra uitstoot van melkvee beperkt.

Het Amerikaanse landbouwministerie verwacht op de korte termijn lagere kaas-, boter- en melkpoederprijzen. De vraag is zwakker dan verwacht. Dat geldt niet voor de vraag naar wei die sterker is dan verwacht.

Ondanks de slechte markt verwachten de Amerikanen dat de export vanwege verbetering van de economische omstandigheden gaat aantrekken. De import zal afnemen vanwege de toenemende binnenlandse voorraden.

Of registreer je om te kunnen reageren.