Rundveehouderij

Nieuws

FNV positief over cao-onderhandelingen zuivel

Groningen – FNV Bondgenoten is positief over het verloop van de cao-onderhandelingen zuivel. De vakbondsorganisatie verwacht dat de werkgevers akkoord gaan met het eindbod dat de vakbonden vorige week hebben voorgelegd. Dat zegt FNV-bestuurslid Harry Vellenga.

Er ligt een voorstel voor een tweejarige cao. Het eerste jaar wordt gevraagd om een loonsverhoging van 1,8 procent en een eenmalige uitkering van 150 euro. “Op deze manier komen we op een loonstijging van meer dan 2 procent uit”, aldus Vellenga. Het tweede jaar wordt gevraagd om een loonsverhoging van 1,7 en een jaarlijkse uitkering van 200 euro. Naast de vraag om loonsverhoging zijn er diverse afspraken gemaakt over arbeidsomstandigheden. Oudere werknemers mogen bijvoorbeeld, als de werkgevers akkoord gaan, in minder zware ploegendiensten werken.

Het heeft lang geduurd voordat werkgevers en de vakbonden elkaar vonden. Afgelopen donderdag is er nog regelmatig contact geweest om zaken af te stemmen. “De signalen die we nu krijgen is dat we er wel uit gaan komen”, aldus Vellenga. Hij verwacht vanavond te horen of de werkgevers daadwerkelijk met het eindvoorstel van de bonden akkoord gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.