Rundveehouderij

Nieuws

Duitse grootgrutters volgen Aldi met melkprijsverlaging

Berlijn- De meeste Duitse grootgrutters hebben in navolging van Aldi medio deze week de melkprijzen relatief fors verlaagd, namelijk met om en nabij de 6 cent.

Behalve Aldi kunnen discounters als Lidl, Netto en Penny Markt worden genoemd, maar ook Rewe en Norma. Waarnemers zien voor magere melk met 1,5 procent vet winkelprijzen van 45 cent en voor melk met 3,5 procent vet 51 cent per liter. De prijzen van boter en slagroom zijn eveneens naar beneden bijgesteld.

Een en ander is een uitvloeisel van de voorjaarsonderhandelingen van de grootgrutters met de zuivelindustrie. Deze heeft gezien de algehele marktontwikkeling prijsverlagingen moeten accepteren en die worden door de supers nu doorgegeven aan de consument. Dit tot ergenis van Bauernverband en melkveehoudersbond BDM. De stijgende kosten van energie en voer rechtvaardigen het prijsbeleid in het geheel niet, zo luidt hun mening.

Of registreer je om te kunnen reageren.