Rundveehouderij

Nieuws 1493 x bekeken 1 reactie

Duits fokprogramma voor hoornloze koe

Düsseldorf - Overheid en boerenorganisaties in Noordrijn-Westfalen zijn het eens geworden over een programma ter bevordering van de fokkerij op hoornloze koeien.

Het landbouw- en milieuministerie en de betrokken organisaties hebben daarvoor in Düsseldorf een verklaring ondertekend. Het programma houdt onder meer in dat de melkveehouders intensief zullen worden voorgelicht over de mogelijkheden en kansen van fokkerij met hoornloze stieren. Die taak neemt de Landbouwkamer van NRW op zich. Sperma van hoornloze stieren zal voorts tegen verlaagde prijs op de markt worden aangeboden door de Rinder-Union West (RUW).

De voortgang in de fokkerij zal jaarlijks worden geëvalueerd. Los daarvan gaat met ingang van direct een verbod op verdovingsloze onthoorning van kalveren gelden. Aanvankelijk was het de opzet van de overheid om de ingreep verplicht aan een veterinair over te laten, maar die eis is tot opluchting van de boerenbonden in de Duitse deelstaat van tafel.

Eén reactie

  • NoordHollander

    die duitsers toch willen een speld uit de hooiberg gaan protegeren hoornloos is uiteraard in de mode en gemakkelijk het is alleen niet belangrijk genoeg andere gewenste eigenschappen daarvoor opzij te zetten we moeten zien mooie probleemloze koeien te krijgen hopelijk slaagt de nrm selektiekommissie erin die te selekteren voor de komende nrm, die kunnen dan een voorbeeld vormen was vandaag 11.5.2012 in wergea bij de familie van der ploeg om eens naar hun selektie te kijken een zeer gevarieerd gezelschap met een paar toppers op diverse onderdelen ben erg nieuwsgierig naar de konkurrentes in verschillende rubrieken......

Of registreer je om te kunnen reageren.