Rundveehouderij

Nieuws

Dairy Crest sluit jaar af met verlies

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest heeft het boekjaar tot 31 maart afgesloten met een verlies van 12,5 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog ruim 96 miljoen winst gemaakt. De omzet ging met twee procent omhoog naar ruim twee miljard euro.
Het verlies komt, zoals Dairy Crest al eerder meedeelde, door de slechtdraaiende verse melkdivisie. Het bedrijf blijft daar dan ook fors ingrijpen en kondigde recent de sluiting van twee melkfabrieken aan. Die herstructurering leidde tot een buitengewone last van ruim 100 miljoen, terwijl op jaarbasis een besparing van bijna 25 miljoen euro is bereikt. De verkopen van merkproducten in kaas, boter en toetjes liepen wel goed met over de hele linie meer dan 10 procent verkoopgroei. Bij de meeste van deze producten konden ook prijsverhogingen worden doorgevoerd. Desalniettemin blijft Dairy Crest bij het voornemen om de Franse toetjesdochter St Hubert af te stoten.

Dairy Crest noemt zichzelf na de overname van concurrent Wiseman door Müller en de fusie van Milk Link met Arla "het enige aan de beurs genoteerde Britse zuivelbedrijf dat ook grotendeels in Britse handen is". Directeur Mark Allen hoopt de problemen in de verse melk dit jaar opgelost te hebben en verwacht een verdere groei in de merkproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.