Rundveehouderij

Nieuws 270 x bekeken

Britse Milk Link streeft naar hogere melkprijs

Bristol - De Britse melkcoöperatie Milk Link heeft in het boekjaar tot eind maart de melkprijs met 3,1 eurocent per liter weten te verhogen tot een standaardprijs van bijna 35,4 eurocent. Met die verhoging keerde de coöp 42 miljoen euro extra uit aan de leden.

Die prijs ligt echter nog altijd onder het Britse gemiddelde en werd ook recent weer verlaagd. Milk Link blijft er daarom 'absoluut naar streven om een melkprijs af te leveren die op zijn minst gelijk is aan dat gemiddelde.'' Dat stelt directeur Neil Kennedy in een toelichting op de jaarcijfers.

Milk Link draaide in het afgelopen boekjaar een omzet van 778 miljoen euro, ruim zeven procent meer dan een jaar eerder. De winst voor belastingen (EBITDA) ging met 15,4 procent omhoog naar bijna 42 miljoen. Bestuursvoorzitter Ronnie Bell: ''Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we Milk Link financieel, commercieel en operationeel versterkt. Het belangrijkste van alles is dat we het harde werk van onze leden hebben kunnen belonen met zowel een hogere melkprijs als een record vergoeding op hun investeringen.'' Bell voegt daar aan toe 'dat we met grote spijt per 1 juni een verlaging van die melkprijs hebben moeten doorvoeren'.

Of registreer je om te kunnen reageren.