Rundveehouderij

Nieuws 587 x bekeken

België verkrijgt BSE-statuut 'verwaarloosbaar risico'

Brussel – België heeft van de Werelddiergezondheidsorganisatie (OIE) het BSE-statuut 'land met verwaarloosbaar risico' gekregen.

Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. België is na Finland, Zweden en Denemarken pas het vierde EU-land dat dit statuut behaalt. Ten tijde van de BSE-epidemie werden in België 133 gevallen van de overdraagbare aandoening bij runderen vastgesteld. In 2006 dook de gekkekoeienziekte voor het laatst op.

Gezien de gunstige evolutie van de BSE-situatie in België de laatste jaren diende het Voedselagentschap in 2011 een dossier in bij de Werelddiergezondheidsorganisatie (OIE) ter verkrijging van het BSE-statuut 'land met verwaarloosbaar risico'.

Of registreer je om te kunnen reageren.