Rundveehouderij

Nieuws 466 x bekeken

Arla slaat grote slag in Duitsland en Engeland

Arhus – Het Deens/Zweedse Arla lijft het Duitse Milchunion Hocheifel (MUH) en het Britse Milk Link in. Daarmee neemt de omzet van Arla per direct met 1,2 miljard euro toe.

Beide zuivelondernemingen zijn coöperaties. Mede daarom is geen sprake van een overname in de lettelijke zin des woords.

De leden van MUH en Milk Link  moeten 26 juni uiterlijk beslissen over de voorgenomen integratie van hun bedrijven in Arla Foods. Dit bedrijf wordt door de nieuwe uitbreidingsstap een coöperatie met leden in vier landen erbij. Tot nu toe heeft de onderneming alleen leden in Denemarken en Zweden.

Door de overname wordt Arla de grootste zuivelaar in het Verenigd Koninkrijk en de derde in Duitsland. Dit jaar bereikt Arla door de voorgenomen overnames een omzet van 7,4 miljard euro. Eind 2013 moet die zijn gestegen naar 9,4 miljard. Voor 2015 wordt een omzet van ruim 10 miljard euro voorzien (70 miljard Deense kronen).

Of registreer je om te kunnen reageren.