Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Arla-leveranciers reageren verdeeld op fusieplannen

Fredericia - De leveranciers van Arla lijken afgaande op de reactie melkveehoudersorganisatie Danske Mælkeproducenter (LDM) overwegend positief gestemd over de fusie van het concern met MUH en Milk Link. Er zijn echter ook zorgen over het effect op het uitbetalingsniveau van het bedrijf.

LDM-voorzitter Kjartan Poulsen: ”Afgezet tegen het door bestuur en ledenraad geaccepteerde groeiplan van Arla is deze nieuwe fusieronde helemaal in orde. Als je op de kaart kijkt is ook de keus voor MUH perfect. Zoveel andere grote coöperatieve zuivelbedrijven waarmee Arla in Duitsland kan fuseren zijn er niet.”

Desondanks is Poulsen niet helemaal gerust als het over de melkprijsontwikkeling gaat. ”Sinds de laatste fusies met Milko en Hansa Milch is de melkprijs onder druk komen te staan. Arla heeft geld gebruikt dat bij via de melkprijs bij de leveranciers terecht had moeten komen, hoewel ze dat natuurlijk niet zullen toegeven en zeggen dat het uit de reserve is gehaald. De vraag is nu of deze fusies opnieuw geld gaan kosten. Op dat punt ben ik bezorgd”, aldus Poulsen. Hij wijst er daarbij op dat Arla met zijn melkprijs nog steeds 1,34 cent per kilo achterloopt op FrieslandCampina.

Eén reactie

  • koestal

    eerst je eigen leveranciers maar eens een goede prijs betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.