Rundveehouderij

Nieuws 1093 x bekeken 1 reactie

Aprilvoorschot Cono € 1,48 lager dan in maart

Westbeemster – in navolging van andere grote zuivelfabrikanten heeft ook Cono Kaasmakers de voorschotmelkprijs over april verlaagd.

Het melkgeld ging ten opzichte van maart met € 1,48 onderuit naar een prijs van € 32,59 per 100 kilo, exclusief BTW. Dat is bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. Vorig jaar was in april het melkgeld bijna 2 euro hoger. Toch ligt het gemiddelde over de eerste vier maanden van het jaar nog iets boven dat van 2011 (11 cent).
De reden voor de verlaging is duidelijk: de melk- en zuivelmarkt zit in een neerwaartse tendens, met behalve lage prijzen op de spotmarkt voor melk bijvoorbeeld ook dalende weiprijzen. Boter is sinds het begin dit jaar bijna 30 procent goedkoper geworden.

Eén reactie

  • poldes

    weide premie omhoog;en de uitbetaalprijs naar beneden.
    te pas en onpas regels maken en opdringen via de boer zijn centen.
    weidepremie omdat de boer zogenaamd geloofwaardig in de maatschappij staat en ondertussen omdat de boteropbrengst(een klein deel van de melkprijsvormend met 30 %) geloofwaardig de uitbetaalprijs verlagen?

Of registreer je om te kunnen reageren.