Rundveehouderij

Nieuws

Aandeel ’kaasbak’ Duitse melkplas iets kleiner

Bonn – De Duitse zuivel gebruikte vorig jaar een kleiner deel van de melkplas voor de kaasproductie dan in het jaar daarvoor.

Volgens landbouwmarktbureau AMI daalde het aandeel van de ’kaasbak’ met 1 procent naar 47 procent. Tot 2008 was sprake van een gestage groei en daarna tot 2010 van stabilisatie. De Duitse kaasproductie is in 2011 ten opzichte van 2010 niettemin met 1 procent toegenomen naar 2,29 miljoen ton, zo blijkt uit cijfers van zuivelmarktbureau ZMB. In vergelijking met voorgaande jaren vlakt de groei echter af en bovendien is deze te danken aan kaasproducten als hüttenkäse, roomkaas en pasta filata. De productie van ondermeer snijkaas zoals Goudse, Edammer en Emmentaler liep in 2011 afzonderlijk bekeken terug. De totale kaasconsumptie per inwoner groeide vorig jaar desondanks verder met 230 gram naar 23,1 kilo. Sinds de eeuwwisseling wordt per persoon 2,1 kilo meer kaas gegeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.