Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zwakkere groei Chinese economie geen bedreiging voor zuivelexport

Hong Kong – Zuivelexporteurs ondervinden geen hinder van de zwakkere groei van de Chinese economie.

Dat zegt econoom Adrian Foster van de Rabobank en wordt gemeld door Dairynews Australia. Foster verwacht dat de Chinese economie komende twee jaar met 8 procent per jaar gaat groeien. In 2010 lag de groei nog op 12 procent. Ondanks de zwakkere groei trekken volgens Foster jaarlijks nog steeds 11,7 miljoen mensen naar Chinese steden waardoor de vraag naar zuivelproducten toeneemt. Hij verwacht dat er in totaal nog 650 miljoen Chinezen van het platteland naar steden verhuizen.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Wat verwacht onze coöperatie Rabo, zonder inspraak van de ontwikkeling op het platteland in China. Ze zijn daar in samen werking met onze boerenbelangen organisatie ,zonder inspraak Z.L.T.O . Onze centen aan het inversteren . Hoe lang gaat het duren tot wij het zelfde gaan verdienen als de Chinezen. In een duurder land met meer regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.