Rundveehouderij

Nieuws 1392 x bekeken

Zutphense rechtbank buigt zich over groeibevorderaars

Zutphen - De Zutpehense rechtbank heeft dinsdag de gehele dag uitgetrokken voor een strafzaak tegen een vleeskalverbedrijf Van der Bor.

Het bedrijf werd in 2006 geblokkeerd na de vondst van de verboden groeibevorderaar salmeterol. De zaak is in 2008 al eerder voor de rechter geweest, maar toen wilde de rechtbank dat er aanvullend onderzoek werd gedaan,
De eigenaren Erik en Wilco van den Bor gaven destijds zelf in de publiciteit toe dat er een verboden stof bij hun dieren was gevonden. Zij stelden toen niet te weten hoe die stof in de dieren was terecht gekomen.
Het Openbaar Ministerie zegt bewijzen te hebben dat de verboden stof op verschillende locaties van het vleeskalverbedrijf aanwezig is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.