Rundveehouderij

Nieuws 1592 x bekeken

Weinig melkquotum verhandeld in maart

Zoetermeer – In maart heeft de melkveehouderij 8,2 miljoen kilo melkquotum zonder grond verhandeld, blijkt uit de jongste gegevens van het Productschap Zuivel.

Het is ten opzichte van maart 2011 ruim de helft minder. Te oordelen naar de wel gelijk gebleven hoeveelheid quotum per transactie, te weten 54.000 kilo, is ook in maart dit jaar vooral gekocht door echte investeerders die nog voor de ingang van het nieuwe melkjaar productierechten wilden uitbreiden inclusief de 1 procent extra die per 1 april wordt bijgeschreven op naam van de dan geregistreerde eigenaar.
In de drie maanden van 2012 vóór de start van het nieuwe melkseizoen is in totaal 14,7 miljoen kilo in andere handen overgegaan. Daarmee is ook in dit geval de terugloop in handelsvolume bijna 50 procent geweest. Het middelde handelsvolume over het gehele eerste kwartaal gerekend bedraagt 50.000 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.