Rundveehouderij

Nieuws

Vlaanderen wil laatste twee jaar quotum versoepelen

Brussel – Landbouworganisaties voeren op dit ogenblik gesprekken om de om de melkquotaregeling tijdens de laatste twee tijdvakken (van 1 april 2013 tot 31 maar 2015) zoveel mogelijk te versoepelen.

Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters in antwoord op vragen van Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie.
Verfaillie is bezorgd dat melkveehouders in België grote sommen geld geleend hebben voor de aanschaf van melkquotum. Betreffende bedrijven kunnen na 2015 in de problemen komen. "Melkveehouders die de voorbije jaren veel melkquota hebben overgenomen, zullen hun zware investering verder moeten aflossen na het verdwijnen van de melkquota. Dit terwijl de melkprijs vermoedelijk zal dalen door de concurrentie met grote landen met goedkopere grondstoffen", aldus Verfaillie.
Het landbouwministerie in België houdt een enquête onder melkveehouders en zuivelondernemingen om een beeld te krijgen van de plannen na einde van de melkquotering. Als daaruit blijkt dat extra hulp voor melkveehouders nodig is, kan dit volgens Peeters worden georganiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.