Rundveehouderij

Nieuws 973 x bekeken

’Toekomst Dairy Crest in gevaar’

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest loopt het risico failliet te gaan door de aanhoudende druk van de supermarkten. Dat stelt Company Watch, een bureau dat de financiële positie van Britse ondernemingen in de gaten houdt.

Dairy Crest maakt wel winst maar stelt al tijden zelf dat de melkdivisie onder grote druk staat en met toenemende verliezen draait. Het bedrijf heeft onlangs laten weten de toekomst van haar Franse margarinemaker St Hubert onder de loep te nemen, waarbij een verkoop niet wordt uitgesloten. Door de problemen is de koers van Dairy Crest op de Londense aandelenbeurs de laatste maanden met meer dan een kwart gedaald.
Volgens Company Watch lopen nog enkele tientallen andere ondernemingen in de Britse voedingssector gevaar in financiële problemen te komen. Daaronder valt vooral Premier Foods dat door een aantal grote overnames in het verleden kampt met een te grote schuldenlast. Premier Foods probeert het tij te keren door een flink aantal dochterbedrijven af te stoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.