Rundveehouderij

Nieuws 694 x bekeken

Terugkeer winter fataal voor veel Britse lammeren

Edinburgh – Veel schapenhouders in Schotland en het noorden van Engeland hebben soms tientallen lammeren verloren door een plotselinge terugkeer van de winter eerder deze week.

Niet alleen kwam er vooral in de heuvels een flink pak sneeuw naar beneden maar dat ging gepaard met een niet door de weersdiensten voorspelde zware storm en daardoor erg lage gevoelstemperatuur. Die barre omstandigheden zijn veel pas naar buiten gekomen lammetjes fataal geworden. Bovendien waren de boeren door dat weer niet in staat om de vaak los in de heuvels lopende dieren te bereiken. De National Farmers Union in het noorden van Engeland en de Schotse boerenbond weten nog niet precies hoe groot de schade is, maar hebben inmiddels wel een groot aantal berichten binnen gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.