Rundveehouderij

Nieuws 1380 x bekeken 2 reacties

Scherpe prijsdaling Noord-Ierse melkveiling

Belfast – De melkprijs op de maandelijkse veiling van de Noord-Ierse boerenbond UDF is met omgerekend 4 cent per kilo gedaald naar 27 cent.

Dit blijkt uit door UDF gepubliceerde gegevens. Deze maand is 3 miljoen liter melk meer verkocht dan vorige maand (56 in plaats van 53 miljoen liter). In maart werd de melk nog verkocht voor 25,55 pence (31,29 eurocent) per liter, deze maand ging de melk weg voor 21,88 pence (26,8 eurocent).

Laatste reacties

  • agratax1

    Dit zou wel eens weinig goeds kunnen beloven voor de melkveehouderij en dat met 2015 in zicht. Als de productie vrij wordt, houd ik mijn hart vast. Na 2015 zou de prijs wel eens door het voer en arbeid kosten plafond kunnen zakken. Dan geldt alleen nog wie heeft een grote spaarrekening en is bereidt die op te offeren om de concurrent uit te roken?

  • Mels

    Wat verkondig ik hier nu ook al weer een tijdje?Er gaan klappen vallen en misschien wel eerder en groter dan menig veehouder zich kan voorstellen....

Of registreer je om te kunnen reageren.