Rundveehouderij

Nieuws 402 x bekeken

Notering luxe runderen LTO ter ziele

Zwolle – LTO Vakgroep Veehouderij stopt met de maandelijkse prijsoverzichten van luxe rundvlees.

Deze zijn in november 2011 voor het laatst gepubliceerd. De sector blijkt onvoldoende gegevens te kunnen aandragen om te komen tot een reeks noteringen die ook een weergave zijn van de marktsituatie in de sector vleesvee. De benodigde kritische massa ontbreekt.
Een van de oorzaken is dat de producenten in de sector vleesvee doorgaans vaste afnemers bedienen en daardoor minder te maken hebben met sterk fluctuerende vleesprijzen.
De notering bestond vanaf juni 2008 en kwam tot stand op basis van gegevens verstrekt door een vaste groep LTO-leden, die alle vleesvee produceren. De uiteindelijke prijsnoteringen stoelden op gedane transacties. Ze gaven een beeld van de prijs per kilo, inclusief btw, maar met aftrek van kosten voor transport en slachting voor zeven kwaliteiten, S tot en met U-.

Of registreer je om te kunnen reageren.