Rundveehouderij

Nieuws 545 x bekeken

’Nestlé dichtbij overname babyvoedingsdivisie Pfizer’

Vevey – Nestlé is dichtbij de overname van de babyvoedingdivisie van Pfizer. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Nestlé zou bereid zijn tenminste 9 miljard dollar (6,9 miljard euro) te betalen. Volgens de genoemde bronnen is het bod van Nestlé beter dan een gezamenlijk bod van Danone en Mead Johnson. Analisten verwachtten al dat Nestlé de biedingstrijd zou winnen, omdat het Zwitserse bedrijf verreweg het beste bij kas zit.

Nestlé ziet babyvoeding als belangrijke groeimarkt. Met name in Azië neemt de afzet jaarlijks snel toe van de productgroep, waarmee hoge marges worden gerealiseerd. De Chinese markt verdubbelt naar verwachting de komende vier jaar in omvang tot 12 miljard dollar (9,1 miljard euro). Buitenlandse bedrijven profiteren in China van de voedingsschandalen aldaar, die de consument in China sceptisch over Chinese producten maakt. Pfizers voedingsdivisie verkocht vorig jaar voor 1,5 miljard euro babyvoeding in opkomende markten. Persbureau Bloomberg meldt dat Nestlé en het koppel Danone/Mead Johnson ieder een bod hebben neergelegd van ongeveer 10 miljard dollar, maar dat bronnen binnen Danone zelf zeggen te verwachten de strijd te verliezen.
Nestlé en Danone zijn belangrijke concurrenten van FrieslandCampina. Nestlé zelf reageert niet direct. Als Nestlé de bieding wint, lijkt de kans groot dat mededingingsautoriteiten eisen stellen aan de deal. Pfizer overweegt overigens ook haar diergeneesmiddelendivisie af te stoten dan wel in een apart bedrijf om te turnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.