Rundveehouderij

Nieuws 1775 x bekeken 1 reactie

Nederlandse melkprijs in kopgroep EU-lidstaten

Brussel – Nederlandse veehouders ontvingen in februari van dit jaar de op acht na hoogste melkprijs in de Europese Unie. Bij de grotere zuivelproducerende landen bezette Nederland de tweede plaats, na Italië. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De Commissie baseert zich voor haar maandelijkse berekeningen op gegevens die de lidstaten zelf aanleveren. Boeren in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk ontvingen alle minder geld voor de geleverde melk. Voor Nederland gaat de commissie uit van een melkprijs van 35,8 cent per kilo. In Italië kreeg de gemiddelde boer 39,1 cent. In dit land is voortdurend een melktekort. In Denemarken en Frankrijk ontvingen de veehouders achtereenvolgens 35 en 34,6 cent per kilo, in Duitsland 33,4 cent. In Roemenië was de melkprijs met 29,9 cent het laagst. Het hoogst was die in Cyprus, waar boeren 53,5 cent ontvingen.
Gemiddeld over de eerste 2 maanden van 2012 molken de europese melkveehouders 4 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het sterkst steeg de melkproductie in Letland en Polen (+11,9 en 10,5 procent).

Eén reactie

  • paul.gld1

    nou nou, kopgroep is wel een beetje erg optimistisch, als het achtste betreft, nu ook nog de zomerheffing, dus wel stukje minder.....

Of registreer je om te kunnen reageren.