Rundveehouderij

Nieuws 2076 x bekeken 3 reacties

Nederlandse melkers gezocht in Spanje

Oosterbeek - Arbeidsbemiddelingsbureau Mediato is in Spanje op zoek naar melkers voor een Nederlandse opdrachtgever.

Na een oproep in Spanje hebben zich volgens Henk van Soest, verantwoordelijk voor de zoektocht, tussen de 500 en 600 Spanjaarden gemeld. Dat is volgens hem vooral een gevolg van de grote werkloosheid in Spanje. “Van deze aanmeldingen zijn er nu nog zo’n twintig over”, aldus Van Soest. Binnenkort wordt er op een Spaans melkveebedrijf proefgedraaid. Dan moet duidelijk worden of de Spanjaarden daadwerkelijk geschikt zijn om in Nederland aan de slag te gaan als melker. De Nederlandse opdrachtgever zoekt de melkers voor bedrijven in het noorden van Nederland en Duitsland.

Laatste reacties

 • Mels

  Hebben wij hier niet genoeg werklozen die je kunt korten op hun uitkering als ze dit niet willen proberen??????

 • corolthuis

  Dit is inderdaad waanzin in de derde macht. De UWV maffia heeft alleen baat bij zo veel mogelijk werkelozen. Daarom halen we mensen uit Spanje anders worden het aantal werkelozen te laag en kost dat UWV'ers hun baan.
  Zo simpel ligt dat.

 • LUCTOR

  Helemaal mee eens,doe de melkkoeien weg en begin een reintegratie bureau succes verzekerd,of laat de koeien melken door de clienten van je eigen bureau en strijk zo de premie op wil je een goed jaar laat de koeien dan met de hand melken zodat je zoveel mogelijk clienten aan een baan helpt en van iedere client de premie kunt incasseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.