Rundveehouderij

Nieuws

Moeizame startfase voor project Grip op klauwen

Doetinchem – Het project ’Grip op Klauwen’ heeft zo’n drie maanden vertraging opgelopen.

Klauwverzorgers zouden in oktober en november de vijftig deelnemende bedrijven bezoeken. Op veel bedrijven is pas veel later dan in november bekapt. Het advies van de erfbetreders, zoals de klauwverzorger, dierenarts en voeradviseur, volgde daardoor ook later. De meeste adviezen zijn in maart afgegeven. Een tiental zelfs pas in april van dit jaar.
De vijf deelnemende dierenartspraktijken ervaren grote verschillen. Soms is er laat bekapt, maar volgde de advisering snel. Soms is er al in november bekapt, maar kwam het bedrijfsadvies pas in april.
De projectbegeleiders van LTO geven aan dat het lastig is om alle bekapsessies in twee maanden te doen. Bekappen kan niet altijd op tijd, omdat dieren soms pas zijn gedaan, of ze net in een nieuwe stal zitten.
De dierenartsen denken dat de vertraging weinig of geen effect heeft op het eindresultaat. Het project loopt nog tot ver in 2013. Tijd genoeg voor nieuwe of aangescherpte adviezen, die moeten leiden tot het doel van 30 procent minder klauwproblemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.