Rundveehouderij

Nieuws 1801 x bekeken

Lichte opleving prijspeil op internetveiling zuivel

Auckland – Met een lichte opleving à 1,5 procent van de beursindex viel het verloop van Fonterra's zuivelinternetveiling zuivel dinsdag mee, gezien de forse daling van de vorige sessie op 20 maart. Toen ging er 4,5 procent af.

Alleen de opbrengst van de verkochte hoeveelheden vollemelkpoeder was bijna 3 procent minder dan de vorige keer, met een doorsnee prijs per ton van 3.227 dollar (2.424 euro). Mageremelkpoeder ging net geen procent onderuit, met een gemiddelde opbrengst per ton van 3.078 dollar (2.312 euro). Naarmate de levering verder in het najaar is, verbetert de prijs van magerepoeder.
De opbrengst van boterolie, op de vorige veiling het product met de meeste waardedaling, van bijna 10 procent, trok flink bij. Gemiddeld bracht boterolie 3.583 dollar per ton op (2.691 euro). Dat is 8,3 procent meer dan op 20 maart. De prijsstijging is het sterkst voor leveringen in het najaar. Melkeiwitconcentraat, rennet caseïne en cheddar zijn ruim 13 procent duurder verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.