Rundveehouderij

Nieuws

Groter deel rundvleesexport naar nieuwe bestemmingen

Brussel – De export van runderen en rundvlees vanuit de EU zit al weer een aantal maanden in een dalende lijn.

Ook in de eerste twee maanden van 2012 bleef de uitvoer stevig dalen. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Vooral de export naar grote afzetmarkten als de Russische en Turkse, maar ook de Libanese, Ghanese en Kroatische markten daalde stevig.

Relatief een steeds groter aandeel van de rundvleesexport gaat ondertussen naar allerlei andere markten buiten de EU. Het aandeel van deze overige bestemmingen steeg van ongeveer een derde vorige jaar naar zo’n 45 procent van de export in de eerste maanden van dit jaar.
De totale export van rundvlees en runderen daalde door verschillende oorzaken. Zo waren er exportbeperkingen van onder meer Rusland en Turkije. Ook steeg de interne Europese consumptie. Dit werd weer mede veroorzaakt door de nog altijd dalende rundvleesimport vanuit Zuid-Amerika. Dit vlees wordt voor een toenemend deel in de eigen regio geconsumeerd of geëxporteerd naar markten buiten de EU, zoals Rusland en diverse landen in Zuid-Oost-Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.