Rundveehouderij

Nieuws 939 x bekeken

Gezondheidscertificaten NSFO voldoen aan ISO-9001

Zaltbommel - De Nederlandse Schapen- en geitenfokkers Organisatie NSFO is in het bezit van de kwaliteitsnorm ISO 9001.

Met dit ISO 9001-certificaat kan de organisatie aantonen aan bepaalde kwaliteitsnormen te voldoen wat betreft het afgeven van gezondheidsverklaringen en certificaten aan schapen en geitenhouders.   
De NSFO zette in het voorjaar van 2011 zijn eigen gezondheidsprogramma’s op het gebied van zwoegerziekte en scrapie in de markt. In de zomer bleek dat Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) de NSFO-certificaten niet accepteerde waardoor problemen ontstonden voor schapenhouders en stamboekverenigingen. Zo kunnen dieren met certificaten van de GD en NSFO niet tegelijk op een keuring worden getoond.
Voorzitter van de NSFO Jan van Rijnsbergen hoopt dat met het behalen van het ISO 9001-certificaat de GD wel overgaat tot acceptatie van de NSFO-certificaten. Binnenkort komen beide partijen weer bijeen. De zeven kritiekpunten van de GD zijn volgens Van Rijnsbergen in de certificering meegenomen. “We hopen met deze stap tot een afronding te komen. Maar voor acceptatie moet je met z’n tweeën zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.