Rundveehouderij

Nieuws

'Gemeente Apeldoorn maakt uitbreiding melkveehouderij moeilijk'

Apeldoorn - De gemeente Apeldoorn maakt uitbreiding in reconstructiezones ook voor de grondgebonden veehouderij moeilijk.

LTO Noord afdeling Apeldoorn verzet zich hiertegen. De reconstructiezones van het Reconstructieplan Veluwe zijn oorspronkelijk alleen bedoeld voor de intensieve veehouderij.
LTO Noord reageerde deze week bij de gemeente op het voorontwerp bestemmingsplan Wenum Wiesel. Melkveehouders krijgen volgens de belangenorganisatie in de gebieden onterecht beperkingen opgelegd. Uitbreiding is volgens LTO Noord ernstig bemoeilijkt.
LTO Noord pleit voor een flexibele houding van de gemeente. De gemeente zou verzoeken om een ruimer bouwblok, tot 2 hectare in totaal moeten honoreren. Daarnaast zou het melkveehouders worden toegestaan om sleufsilo’s, kuilvoerplaten en mestsilo’s aangrenzend aan het bouwvlak toe te staan.
De reconstructie intensieve veehouderij is ingezet om “een nieuw evenwicht tot stand te brengen tussen het gebruik en de kwaliteit van het landelijk gebied in Zuid- en Oost-Nederland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.