Rundveehouderij

Nieuws 2009 x bekeken 1 reactie

Geen hoger beroep in zaak veetransporteur Strijk

Den Haag - Het Functioneel Parket gaat niet in hoger beroep tegen veetransporteur Bert Strijk uit het Drentse Yde.

Dat heeft de organisatie laten weten. De veetransporteur werd onlangs veroordeeld tot een boete van 2.750 euro, waarvan 2000 voorwaardelijk, voor het thuis uitladen van koeien. Door een storing in het slachthuis konden de runderen niet worden geslacht. Strijk nam ze daarom weer mee terug. In eerste instantie moest Strijk naar eigen zeggen een boete van 30.850 euro betalen, wat hij weigerde.

Eén reactie

  • LUCTOR

    Deze veetransporteur heeft geen boete maar een beloning verdient.
    Hij had de dieren ook op de auto kunnen laten staan met alle dieren leed van dien.
    Hoe is het geregeld als er een storing of calamiteit voordoet bij een slachterij de dieren kunnen niet terug naar de bedrijven doordat er verschillende adressen op de auto zitten(meestal).Is het bij wet niet geregeld dat een slachterij voldoende stal ruimte heeft of worden de auto,s in deze gevallen doorgestuurd naar de veemarkt in Belgie zodat ze dan wel weer aangevoerd kunnen worden op NL veehouderijen.We lopen vast in het web van regels bedacht door mensen zonder praktische ervaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.