Rundveehouderij

Nieuws 535 x bekeken

Egypte start met MKZ-vaccinatie

Caïro – De productie van twee miljoen doses MKZ-vaccin voor het nieuwe serotype SAT-2 is klaar.

Dat heeft het ministerie van landbouw in Egypte bekend gemaakt.
Egypte heeft te maken heeft met de uitbraak van een nieuw serotype mond-en-klauwzeer (MKZ), het SAT-2 serotype. Dat is een ander serotype MKZ dan de meer gangbare types O en A, waartegen in Egypte wordt gevaccineerd. Er moest daarom een nieuw vaccin worden ontwikkeld.
Het vaccin is nu klaar en vanaf volgende week wordt er begonnen met vaccinatie in de twaalf provincies van het land, voornamelijk ook de grensprovincies. De vaccinatie is gratis voor de veehouders en zal, om praktische redenen, gelijktijdig plaatsvinden met de vaccinatie tegen Riftdalkoorts.

Of registreer je om te kunnen reageren.