Rundveehouderij

Nieuws

Duitsers vinden geen Schmallenberg-infecties bij mens

Berlijn – Er is geen bewijs gevonden dat het Schmallenberg-virus van dier naar mens overdraagbaar is. Dat blijkt uit testen die het Robert Koch Instituut heeft uitgevoerd.

Eind februari had het Duitse instituut bloedmonsters genomen van zestig schapenhouders en een rundveehouder. In geen enkel bloedmonster zijn antistoffen tegen het Schmallenberg-virus aangetroffen. Dat wijst erop dat er geen ontsteking is geweest. Enkele van de onderzochte veehouders hadden koorts of andere algemene gezondheidsklachten. Deze mensen zijn nog extra onderzocht met een PCR-test. Ook in deze gevallen is niets gevonden.
Het RIVM heeft onlangs ook bij mensen die op besmette bedrijven zijn geweest bloedmonsters genomen om deze te testen op de aanwezigheid van afweerstoffen tegen het Schmallenberg-virus. De uitslagen van deze testen worden eind april verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.