Rundveehouderij

Nieuws 2192 x bekeken 2 reacties

Cono verdubbelt weidegangpremie

Westbeemster – Kaascoöperatie Cono verdubbelt de weidegangpremie per 1 januari 2013 van 50 cent naar 1 euro per 100 kilo. Dit hebben bestuur en directie samen afgesproken.

De onderneming wil daarmee veiligstellen dat haar leden ook bij verdere bedrijfsontwikkeling (schaalvergroting, gebruik melkrobots) weidegang blijven toepassen. Met de zet neemt Cono ook weer duidelijk afstand van andere zuivelbedrijven die recent een weidepremie hebben geïntroduceerd of dat nog gaan doen. Voorbeelden zijn FrieslandCampina, Leerdammer, Nemelco. Cono wil koploper blijven.
Cono betaalt al tien jaar een weidepremie. Daardoor past 90 tot 95 procent van de leden weidegang toe, tegenover landelijk nog geen 75 procent. Volgens de bekendmaking is de weidepremie van belang voor zowel de kaasproductie als voor de productie van Ben & Jerry's-ijs. Cono-leden worden overigens ook gestimuleerd duurzame resultaten te boeken. Deelname aan dit Caring Dairy-programma levert een premie op van nog eens 50 cent per 100 kilo.

Laatste reacties

  • NoordHollander

    cono zet zo de buren wel een klein beetje op achterstand en terecht immers ook hun caring dairy systeem proberen crv en de brabantse campinakliek enigszins te kopieeren

  • kuilboer

    wel een realistische vergoeding tov. van andere zuivelbedrijven

Of registreer je om te kunnen reageren.