Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Bruschke toont emotie over ruiming

Den Haag – De hoogste veterinair ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie toonde haar emotie over het besluit tot ruiming na de MKZ-besmetting in Kootwijkerbroek in 2001.

”Dacht u dat wij dat leuk vonden? Wij vinden dat heel erg. Het gaat om zoveel dieren, dat wil je niet als dierenarts”’ aldus Christiane Bruschke, de chief veterinary officer van het ministerie.
Bruschke maakte haar opmerkingen aan het einde van de hoorzitting over het besluit om 60.000 dieren in Kootwijkerbroek preventief te ruimen in 2001.
De CVO maakte duidelijk dat het ministerie geen keus heeft, als er een MKZ-besmetting wordt gevonden. ”Als er MKZ is, dan moet je optreden.”

Laatste reacties

 • Mels

  Mosterd na de malatijd,denk dat ze meer goodwill gekweekt had als die emotie eerder gekomen was,komt nog bij dat bij enten het hele probleem niet ontstaat.We eten al jaren geent vlees en dat komt wel ons land binnen.

 • Gillis-Kleinveehandel

  11 jaar na de maaldtijd zelfs de mosterd is verzuurd. Staat ze vlak voor haar pensioen of is de termijn, door de gedupeerden, om actie te ondernemen verstreken?

 • oever

  eerst optreden als stalen dame en zichtbaar gevoelloos zittingen bijwonen. en dan nu emotie ? Zijn dit soms de krokkodillentranen die brinkhorst ten tijde van de mkz noemde?

 • jampie

  Ik vind het erg zielig van mevrouw om hier nu mee te komen

Of registreer je om te kunnen reageren.