Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Boete voor runderen op andere locatie

Den Bosch – De registratie van runderen op een verkeerd adres kost een veehouder uit het Noord-Brabantse Sommelsdijk een boete van 8.000 euro, waarvan de helft voorwaardeling.

Het gerechtshof in Den Bosch bevestigde dinsdag een veroordeling uit 2010 van de rechtbank in Den Bosch.
De veehouder heeft in twee periodes tussen 2006 en 2009 volgens de rechter zeker 45 runderen op een ander adres gehouden, dan waarop ze waren geregistreerd. De dieren stonden in Lewedorp, terwijl het bedrijf van de veehouder in Sommelsdijk staat.
De rechter bleek niet gevoelig voor het argument van de advocaat van de 47-jarige veehouder dat de verkeerde registratie niet het doel had om de regels te ontduiken. Hij dacht zich aan de bedoeling van de wet te houden. Daarbij steunde de raadsvrouw op een getuigenverklaring van deskundige Wim Wismans van Dienst Regelingen.
Wismans verklaarde dat het minder gelukkig zou zijn geweest als de veehouder zijn runderen had geregistreerd op het bedrijfsnummer van de eigenaar van de stal, waar de dieren stonden. Volgens de rechter moet het veehouders duidelijk zijn, dat een UBN-nummer gekoppeld is aan één locatie en dat voor elke locatie een eigen nummer moet worden aangevraagd.

Laatste reacties

 • jampie

  In een stal kan ik mij wat bij voorstellen, maar hoe doe je het goed als je ze bij buurman op de wei laat lopen?

 • Phanos30

  Ik vind niet dat de Rundveehouder een Boete moeten betalen , rede omdat de AID zelf corrupt is . De AID houdt zelf ook niet aan de regels .waarom omdat er in Bunnik een firma zit die daar aan mee doet , het is verboden om verschillende dieren zoals veemarkt , en inbeslagnamen van AID vee wordt daar gesteld , worden gelijk gehouden , volgens de regels mag dat niet van wegens dierenziektens , en VWA helpt hier ook aanmee doet een ene Peter Schulz (VWA ) die ook er aan mee doet Varken en Veemarkten , In Beslag namen van Dieren word hier gehouden , Wat eigelijk Verboden . Dit gaat al jaren Die Firma in Bunnik had zo wel had al 6 x een Boete moeten hebben van 8.000 Euro en AID zelf zich ook een boete Van 6x Moeten leggen bij zich zelf en VWA ook 6x een Boete van 8.000 euro , nij dat die firma in Bunnik worden veel Veeregels aan de laars Gelapt , mede door de AID(nVWA, VWA )

 • braaier

  vind ook weer uitspraak van niets,heb zelf grond op 5 locaties waarbij op 1 locatie ook gebouwen aid vond het destijds oke als ik ze daar naar binnen deed,zonder dat daar een ubn op zat

 • gerstiroma

  phanos; intresant verhaal maar lees eerst zelf even je tekst door voor dat je het vezend dan is het voor een ander ook makelijker te begrijpen

 • Phanos30

  Beste Gerstiroma , Ik heb het aan diverse kennissen laten lezen , deze kwamen tot de conculsie , dat er spel fouten in zaten , en als men het goed door leest . als je drie maal goed door leest ga je het begrijpen , Sterkte bij het lezen . Vriendelijke Groeten Phanos .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.