Rundveehouderij

Nieuws

Beweging in contractoverleg Lactalis

Parijs – De Franse kaasgigant Lactalis heeft in de contractonderhandelingen met haar melkleveranciers eindelijk de weg geopend voor onderhandelingen met organisaties van producenten, de zogenaamde PO’s.

Tot nu toe wilde Lactalis de melkcontracten steeds afsluiten met individuele melkveehouders en weigerde het met groeperingen van boeren te praten.


Andere grote Franse zuivelbedrijven als Danone en Bongrain hebben al lang contracten met hun melkleveranciers kunnen afsluiten. Bij Lactalis, verreweg het grootste kaasbedrijf van het land, stuitte dat steeds op de houding van die afnemer. Na verschillende maanden praten, grotendeels met een door de minister van landbouw aangestelde bemiddelaar, is Lactalis echter bereid water in de wijn te doen.


De melkveehouders gaan nu werken aan de structurering van de toekomstige OP’s. De algemene lijnen daarvoor moeten komen uit een ministerieel besluit dat echter tot nu toe nog steeds niet is gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.