Rundveehouderij

Nieuws

Belgische justitie ontdekt fraude bij zuivelbedrijf Inex

Bavegem – Justitie in België heeft grootschalige fraude ontdekt bij de eigenaars van het Bavegemse zuivelbedrijf Inex. Dat meldt dagblad De Tijd.

De familie Pycke, eigenaar van Inex, zou al bekentenissen hebben afgelegd en meer dan 12 miljoen euro aan de fiscus hebben betaald. Door mee te werken aan het gerechtelijk onderzoek hoopt de familie te ontsnappen aan de strafrechter en de goede naam van het bedrijf te beschermen.
Volgens De Tijd heeft de familie Pycke al sinds 1986 belasting ontdoken. Een anonieme klacht bracht de fiscus op het spoor van verborgen bankrekeningen in belastingparadijzen als Zwitserland en Luxemburg, en vastgoed in Monaco. Toen de oprichter van het huidige Inex, Herman Pycke, in 2003 stierf, zouden successierechten zijn ontdoken. Advocaat van de familie, Stefan Sablon, wil volgens De Tijd geen commentaar geven op de zaak.
In de zuivelfabriek in Bavegem werken 440 mensen die een jaarlijkse omzet realiseren van 150 miljoen euro. Inex is ook actief op de Nederlandse markt. Tot de klantengroep behoren Europese retailers en voedingsmultinationals.

Of registreer je om te kunnen reageren.