Rundveehouderij

Nieuws 2325 x bekeken 4 reacties

Nieuw-Zeeland op zoek naar jonge melkveehouders

Aalsmeer - Nieuw-Zeeland is op zoek naar honderden jonge Nederlanders met ervaring en praktijkkennis in de melkveehouderij die enkele jaren in het land willen komen werken.

Dat meldt wervings- en selectiebureau Lutgo Recruitment. De onderneming is in opdracht van een Nieuw-Zeelandse regionale organisatie op zoek naar kandidaten. Volgens Lutgo-consultant Geert Houwers is er in Nieuw-Zeeland een zeer groot tekort aan geschoolde medewerkers in de melkveehouderij en zuivelsector. “Voor het relatief eenvoudige werk zoals melken worden laaggeschoolde arbeidskrachten uit bijvoorbeeld de Filippijnen ingezet”, legt Houwers uit. “Maar voor functies waar meer kennis voor nodig is worden honderden jongeren in onder meer Nederland, Denemarken en Ierland gezocht.
Lutgo is vooral op zoek naar jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud die interesse, kennis en ambitie hebben in de melkveehouderij. Volgens Houwers gaat het om behoorlijk goed betaald werk dat gekoppeld is aan een speciaal deeltijd opleidingstraject voor een periode van minstens twee jaar.

Laatste reacties

 • Ton winnindoo

  Het is hier in Australie niks anders, denk dat het tegenwoordig niet uitmaakt waar je boert, goed, geschoold en gemotiveerd personeel is moeilijk te vinden waar ter wereld je ook zit. De beste werknemers die we hier hebben (gehad) komen uit West Europe (Nederland, Duitsland en Ierland). Velen komen echter voor een paar maanden en vertrekken weer en dat blijft jammer.

 • josienkapma

  Precies: goede, geschoolde en gemotiveerd krachten zijn overal welkom. Ook binnen Nederland, of dichter bij NL, binnen de EU zijn volop kansen. Iedereen moet natuurlijk lekker overal werkervaring gaan opdoen en avonturen beleven! Persoonlijk zou ik jongeren die boer willen worden aanraden op zeker moment te kiezen voor een land waar je dat doel ook zou willen en kunnen bereiken. Dus landen waar een bedrijf beginnen of overnemen mogelijk is én met cultuur/klimaat die jou bevalt. Dan is Portugal nog niet zo'n gekke keuze.

 • @meelmuisje

  De jonge duitsers hier in de omgeving zijn alles behalve gemotiveerd. Stagiaires die niet komen opdagen, etc. Een bevriende duitse boerin heeft er geen goed woord voor over. Ook andere boeren klagen steen en been over de mentaliteit. Grotere bedrijven willen en hebben Nederlanders in dienst, en voor het meer ongeschoolde werk Polen. Ook die werken zich een slag in de rondte maar worden vaak onderbetaald.

  Hoe is Nieuw Zeeland voor boeren die er een bedrijf willen overnemen?

 • jan1966

  Er zijn dus toch nog landen waar ze boeren wel waarderen

Of registreer je om te kunnen reageren.