Rundveehouderij

Nieuws

Wahaha wil investeren in melkveesector Australië

Hangzhou – Wahaha Group uit Hangzhou wil investeren in melkveebedrijven in West-Australië. Daarmee wil het drankenbedrijf zijn zuivelimport uitbreiden. Dat meldt de China Daily.

De onderneming bekijkt in samenwerking met de Australische overheid wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk wordt in juni, na afronding van een drie maanden durend onderzoek, een besluit genomen.
De voorzitter van Wahaha Group, Zong Qinghou, geeft aan dat hij in Australië, naast investeren in melkveebedrijven, ook melkpoederfabrieken wil bouwen voor de productie van veelgebruikte ingrediënten in de door Wahaha geproduceerde dranken.
Wahaha Group draaide in 2011 een omzet van 7,7 miljard euro. Voor 2012 wordt een omzet van 10,2 miljard euro verwacht. De onderneming zou over genoeg financiële middelen beschikken om haar plannen te verwezenlijken. Volgens Zong is naast de goede kwaliteit zuivel ook de relatief lage melkprijs een reden om de mogelijkheden in Australië te bekijken. Zong geeft aan dat het in eerste instantie zou gaan om een investering van 177 miljoen euro. ”We zijn erg voorzichtig wat betreft investeren in het buitenland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.