Rundveehouderij

Nieuws 1892 x bekeken

Vecozuivel vindt commotie over schenden milieuregels onterecht

Zeewolde – De commotie over schending van milieuregels door zuivelbedrijf Vecozuivel in Zeewolde is onterecht.

Dit laat directeur Alexander van Rouwendaal weten in reactie op een bericht van omroep Flevoland. Daarin wordt gemeld dat het bedrijf, dat onder meer biologische zuivel produceert, de milieuregels op meerdere punten overtreedt. Onder meer door het lozen van afvalwater met te hoge gehaltes aan schadelijke stoffen.
Volgens mede-eigenaar Alexander van Rouwendaal ligt de zaak veel genuanceerder. ”Dit is een zaak die vorig jaar speelde. In overleg met de provincie zijn we met alle punten aan de slag gegaan. De documentatie is openbaar en de lokale omroep heeft besloten om alles op te rakelen. We vinden het erg vreemd dat dit zomaar wordt gedaan.”
Volgens Van Rouwendaal zijn de meeste punten achterhaald. ”We zijn de afgelopen tijd zodanig gegroeid, dat het nodig was om de vergunning op een aantal punten aan te laten passen. Zo bevatte het afvalwater meer resten van schoonmaakmiddelen dan was toegestaan. Dat leek opgelost, maar toen bleek de zuurgraad toch te hoog. Inmiddels hebben we afspraken gemaakt met de provincie.” De provincie dreigt het zuivelbedrijf bij verdere overtredingen met dwangsommen die variëren van 5.000 tot 10.000 euro per overtreding.

Of registreer je om te kunnen reageren.