Rundveehouderij

Nieuws 3348 x bekeken

Trigon Agri koopt melkveebedrijf met 1.685 melkkoeien

Talinn – Trigon Agri heeft het grootste melkveebedrijf van Estland gekocht.

Het bedrijf, Vaatsa Agro Business, telt 1.685 melkkoeien en een gelijk aantal stuks jongvee. Het heeft een jaarlijks melkquotum van 13,9 miljoen kilo. Vaatsa Agro Business heeft een areaal van 4.160 hectare, waarvan 1.718 hectare in eigen bezit is.
Trigon Agri is een in Stockholm aan de beurs genoteerd melk- en akkerbouwbedrijf dat geleid wordt vanuit de Estse hoofdstad Talinn, maar wordt vooral gefinancierd vanuit Scandinavië. Het bedrijf had voor de deal reeds 177.000 hectare grond in Estland, Oekraïne en Rusland onder controle en telde een veestapel van 2.100 melkkoeien.
Vaatsa Agro Business kwam na een verlies van 9 miljoen euro in 2009 in de financiële problemen. Trigon Agri neemt volgens de deal een schuld van 6 miljoen euro bij Swedbank over.

Of registreer je om te kunnen reageren.