Rundveehouderij

Nieuws 774 x bekeken

Superheffing dreigt voor Ierland

Dublin – Ierland dreigt dit melkjaar een superheffing te moeten betalen.

Eind januari stond de nationale melkproductie marginaal onder het quotum, maar als de productie in februari en maart hetzelfde patroon vertoont als vorig jaar dan zal dat resulteren in een superheffing.
Dat schrijft minister Simon Coveney van landbouw aan de melkveehouders in zijn land. Coveney herinnert hen eraan ´dat het van het grootste belang is ervoor te zorgen dat hun eigen productie dit jaar binnen de quota blijft. ”Ik erken wat melkveehouders en hun coöperaties voortdurend doen om te voorkomen dat we het nationale quotum overschrijden. Maar uiteindelijk blijft het managen van de melkquota de verantwoordelijkheid van de melkproducent.”
Ierland kon vorig melkjaar maar net aan een superheffing ontkomen. Coveney wijst erop dat het huidige systeem tot 2015 zal bestaan. Ondanks veel pogingen om een aanpassing van het quota-systeem erdoor te krijgen, is daar niet voldoende steun voor onder de lidstaten, aldus de Ierse bewindsman.

Of registreer je om te kunnen reageren.