Rundveehouderij

Nieuws 406 x bekeken

Superheffing Ierland ’op ’t kantje’

Dublin – Ierland lijkt dit lopende melkjaar nog maar net te kunnen ontsnappen aan een superheffing, maar of dat inderdaad lukt zal pas op het laatste nippertje duidelijk worden. ’’Daarom moeten alle melkveehouders die al over hun individuele quotum zijn er samen met hun coöp alles aan doen om zo’n vernietigende boete te vermijden,” aldus voorzitter Kevin Kiersey van de sectie melkvee binnen de Irish Farmers Association.

Kiersey komt met zijn uitspraken nadat bekend werd dat Ierland eind februari nog maar 0,07 procent onder het nationale quotum zat. Hij noemt het ’een grote uitdaging om in een tijd waarin het gras zo heerlijk groeit onder je quotum te blijven’. Toch wil hij dat iedereen er alles aan doet om een superheffing te voorkomen. Ook vorig jaar zat Ierland dicht tegen het nationale quotum aan en bleek pas in de laatste weken van het melkjaar dat een superheffing net vermeden was.

Of registreer je om te kunnen reageren.