Rundveehouderij

Nieuws 2871 x bekeken 2 reacties

Subsidie voor Stichting Weidegang

Den Haag – De Stichting Weidegang krijgt 250.000 euro subsidie voor de ontwikkeling van nieuwe beweidingssystemen. Dit meldt secretaris van de stichting Kees-Jaap Hin.

In de stichting zijn overheid, maatschappelijke organisaties en de zuivelindustrie vertegenwoordigd. Het geld komt voor het grootste deel van het ministerie van ELI. Een kleiner deel komt van het bedrijfsleven.
Nieuwe beweidingssystemen voorzien volgens Hin in een concrete behoefte, omdat melkveebedrijven zich in de afgelopen jaren steeds verder hebben ontwikkeld, terwijl de kennis over beweidingssystemen niet is meegegroeid. De systemen worden in eerste instantie beproefd bij een kleine groep boeren in het westen van het land.
De stichting is ook bezig met de ontwikkeling van een beperkt aantal kengetallen (ongeveer vier, die aangeven hoe en wanneer weidegang kan worden toegepast), om boeren daarmee een hulpmiddel te verschaffen bij het optimaal toepassen van weidegang.

Laatste reacties

 • Wonderboer

  Kijk dat is mooi, ik doe de koeien eind van de week of volgende week buiten kunnen ze gelijk mij als boer gaan betalen.
  Ja en dat doen ze niet, deze kwart miljoen is voor de tewerkgestelden die over de rug van de boeren inkomen genereren met gemaakte banen.
  Verleden jaar gesproken met wat vertegenwoordigers van deze club, zij zijn willend, mij tegen betaling te adviseren over de voor- en nadelen van weidegang.
  Tja wat moet ik daar nu mee, gun deze mensen best inkomen, maar ja .
  nou xxx

 • NoordHollander

  als je koeien toevallig doordat je kleinschalig boert buiten komen is het een grappig presentje, maar de afnemende meeropbrengst als je te groot wordt is wel van toepassing zo natuurlijk ....

Of registreer je om te kunnen reageren.