Rundveehouderij

Nieuws

Schmallenberg-virus nog anderhalve maand probleem

Deventer - Het Schmallenberg-virus zal de komende anderhalve maand nog voor problemen zorgen bij runderen.

Dat stelt dierenarts Piet Vellema van de Gezondheidsdienst voor Dieren.
Het aantal besmettingen dat wordt gevonden bij schapen loopt wel echt op zijn eind. “Er komen nog wel wat meldingen binnen, de laatse week 20 nieuwe meldingen van schapenbedrijven, maar het is al een tijdje vrij stabiel”, aldus Vellema. Het aantal meldingen van rundveebedrijven loopt nog steeds flink op. De laatste week zijn er 117 nieuwe meldingen binnengekomen. Volgens Vellema zal het Schmallenberg-virus de komende anderhalve maand nog voor problemen zorgen bij de kalveren. De koeien die vorig jaar besmet zijn geraakt kalven nu namelijk nog af.
Tot en met woensdag zijn er in Nederland in totaal 1.126 meldingen van misvormde kalveren en lammeren. Bij 103 lammeren, 84 kalveren en 5 geiten is het virus ook aangetoond.

Of registreer je om te kunnen reageren.