Rundveehouderij

Nieuws

'Schmallenberg-vaccin niet voor 2014'

Berlijn- Duitse virusdeskundigen gaan ervan uit dat een vaccin tegen Schmallenberg op zijn vroegst in 2014 beschikbaar zal zijn.

Die visie werd door de experts geventileerd op een seminar van het Deutsche Bauernverband (DBV). Of de dieren na besmet te zijn geweest langs natuurlijke weg immuun zijn geworden moet ook nog blijken. Volgens één van de deskundigen van het Friedrich Loeffler Institut zijn er weliswaar enkele overeenkomsten met blauwtong, maar het grote verschil is toch dat bij Schmallenberg-infecties primair de foetus in het moederdier wordt getroffen en niet het moederdier zelf. Het FLI telde tot en met donderdag Duitsland-wijd een kleine 900 Schmallenberg-besmette bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.